迎校庆讲座(八十九)——Transcriptional regulation in somatic cell reprogramming

报告题目:Transcriptional regulation in somatic cell reprogramming

人:Miguel A. Esteban,中国科学院广州生物医药与健康研究院,研究员

报告地点:江宁校区药学楼310

报告时间:1017 (周二) 上午10
主办单位:药学院

研究领域:

Metabolism and cell cycle control in embryonic stem cells.

Molecular pathways underlying the generation of induced pluripotent stem (iPS) cells from somatic cells.

Effects of altered oxygenation (hypoxia) on embryonic and cancer stem cell behavior.

报告人简历:

Esteban教授曾就读于纳瓦拉大学,于2004年加入伦敦帝国学院医学部肾脏实验室,任副研究员;200712月加入广州生物医药与健康研究院,从事肿瘤干细胞研究。目前Esteban教授的研究工作主要围绕诱导多能干细胞(iPS)的生成及分化分子机制以及缺氧对肿瘤干细胞的调控所展开,近年来成果主要发表在Cell Stem Cell, Natrure Genetic, Nautre protocol, Human molecular genetics等。